Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 20’nci maddesi “Teknik personel, mesleki yeterliliklerinin, bilgi ve becerilerinin devamlılığını sağlamak amacıyla tarihi ve programı önceden duyurulacak eğitime beş yılda bir katılır. Beş yıllık sürenin hesabında SEGEM belgesinin alındığı tarih veya yenileme tarihi esas alınır. Eğitimi süresi içinde tamamlamamış olan teknik personelin faaliyeti bu eğitim tamamlanıncaya kadar durdurulur. Faaliyeti durdurulan teknik personele ilişkin bilgiler TOBB ve TSB’ye iletilir.” hükmünü amirdir.

 

Bu çerçevede, son sertifika tarihi 2021 yılı ve daha önceki yıllara ait  olan teknik personelin (bankalar ve özel kanunla kurulmuş ve kendisine sigorta acenteliği yapma yetkisi tanınan kurumlar/kuruluşlar dahil) 2026 yılında düzenlenen Teknik Personel Yenileme Eğitimlerine katılması gerekmektedir.

 

Eğitime başvuru yapan kişilerin başvuru yapar yapmaz eğitimleri izlemeye başlaması önem arz etmektedir. İzlemenin son günlere bırakılması nedeniyle süresi içerisinde tamamlanamamış eğitimlerin sorumluluğu adaya aittir.

 

Söz konusu program yalnızca eğitimden oluşmaktadır, sınav uygulaması bulunmamaktadır.

 

*Şehit/Gazi yakınları, sınav başvuru ücretinden muaftır. Detaylı bilgi aşağıda yer alan Başvuru ve Uygulama Kılavuzunda sunulmaktadır.
**Başvuru sistemi değişmiştir. Bu nedenle lütfen Başvuru ve Uygulama Kılavuzunu dikkatlice inceleyerek başvurunuzu yapınız. 
Eğitim İzleme Tarihleri: 17 Mart 2026 - 31 Aralık 2026

 

>> Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için lütfen tıklayınız...
 >> Online başvuru için lütfen tıklayınız...